2023. december 8., péntek, Mária napja

Címke: eskütétel

27 cikk 1/3 oldal

Nem sértett ukrán törvényt a magyar konzul

Nem sértette meg Ukrajna egyetlen törvényét sem a beregszászi magyar konzul azon a videofelvételen, amelyet múlt szerdán szivárogtatott ki az Ukrinform ukrán állami hírügynökség kárpátaljai magyarok eskütételéről – jelentette ki Tóth Mihály, az Ukrán Nemzeti Tudományos Akadémia Koreckij Állam- és Jogtudományi Intézetének nyugalmazott tudományos főmunkatársa hétfőn az MTI-nek nyilatkozva.

Elnöki rendszer lépett életbe Törökországban

A június 24-én újraválasztott elnök, Recep Tayyip Erdogan hétfőn letette az államfői esküt a török parlamentben ezzel a kormányfő minden jogköre is átszállt rá.

Ma teszik le az esküt a miniszterek

Ma újra ülésezik az Országgyűlés, amikor is esküt tesznek a miniszterek, akiknek a hét elején zajlott a meghallgatásuk.

Orbán Viktor negyedszer tett miniszterelnöki esküt

A kormány a kétharmados alkotmányos többség alapján áll, de mindig a három harmadot szolgálja majd – jelentette ki Orbán Viktor, miután negyedszer is miniszterelnökké választották.

Megalakult Angela Merkel negyedik kormánya

A CDU/CSU pártszövetség az első és a harmadik ciklusában is az SPD-vel kormányzott, a 2009-2013-as ciklusban pedig a liberális Szabad Demokrata Párttal (FDP).
27 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.