2020. május 28., csütörtök, Emil, Csanád napja

Címke: Erzsébet királyné

8 cikk 1/1 oldal

A gödöllői Sirály

Erzsébet királyné születésének száznyolcvanadik és a Monarchia létrejöttének százötvenedik évfordulóját ünnepeljük idén.

Álnevek – Erzsébet királyné utazásai

A Gödöllői Királyi Kastélyban – mely ma az Erzsébet-kultusz otthona – Utazik az udvar! Erzsébet királyné utazásai Madeirától Herkulesfürdőig címmel nyílt kiállítás.

Tematikus évvel ünnepli Erzsébet királynét Gödöllő

Csaknem 50 tematikus programmal ünnepli Gödöllő és a Gödöllői Királyi Kastély (GKK) Erzsébet királyné születésének 180. és a Monarchia létrejöttének 150. évfordulóját – mondta az emlékévet bemutató pénteki sajtótájékoztatón Gémesi György polgármester és Ujváry Tamás, a GKK igazgatója Gödöllőn.

Gödöllői varázshely

Gödöllőt a kastélya nélkül elképzelni olyan nehéz, mint a Lánchidat gróf Széchenyi István nélkül. Immáron több évszázada létezik a pompájában több európai kastélyt leköröző impozáns (régi szóval élve) „várlak”. Hol is állna máshol egy ilyen gyönyörű épület, mint Magyarországon, annak egyik ékszerdoboz alakú városában, Gödöllőn?
8 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.