2024. július 18., csütörtök, Frigyes napja

Címke: értékpapír

17 cikk 1/2 oldal

MNB: jól indult a kétéves lakossági állampapír értékesítése

A központi kormányzat által kibocsátott értékpapírok állománya jelentősen, 368 milliárd forinttal nőtt áprilisban a februári 204 milliárd és a márciusi 54 milliárd forint növekedést követően – derül ki a Magyar Nemzeti Bank hétfőn közzétett legfrissebb adataiból, a jegybank kiemelte, hogy a lakossági kötvények nettó értékesítése áprilisban 302 milliárd forinttal növelte az állományt, amelyből az újonnan bevezetett kétéves államkötvényből az első hónapban 169 milliárd forintot értékesítettek.

Áprilisban is nőtt a lakosság értékpapír-állománya

Immár újabb lakossági megtakarítási formák is elérhetők, amelyek a számok alapján ugyancsak vonzóak, és a jelenlegi kilátások szerint az állam újabb devizakötvényt is kibocsáthat idén.

Kevesen panaszkodtak értékszámlájuk miatt

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) januárban indított befektetésiszámla-lekérdező felülete iránt változatlanul nagy az érdeklődés, sokan kérnek technikai segítséget, illetve már eltérésekről is érkezett bejelentés – közölte tegnap a piacfelügyeletet is ellátó jegybank.
17 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.