2024. május 26., vasárnap, Fülöp, Evelin napja

Címke: erőmű

29 cikk 1/3 oldal

Az első atomreaktor 75 éve kezdett működni

Hetvenöt éve, 1942. december 2-án délután 3 óra 25 perckor indították meg a Chicagóban megépített atomreaktorban a világon az első láncreakciót, irányított atommaghasadást. Az atommáglya szabadalma az olasz Enrico Fermi és a magyar Szilárd Leó nevéhez fűződik, amelyet aztán az amerikai kormány jelképes, 1 dolláros áron vett meg tőlük.

Napfényes jövőjük lesz a napelemeknek

Évről évre növekszik az 50 kilowatt (kW) alatti teljesítőképességű, vagyis a háztartási méretű kiserőművek (hmke) beépített összkapacitása Magyarországon.

Depóniagázas erőmű Debrecenben

Évente 15 ezer tonna szén-dioxiddal egyenértékű üvegházgázt semlegesít és használ fel villamos energia termelésére Debrecen legújabb erőműve.

Megkezdte kereskedelmi üzemét a debreceni depóniagázos erőmű

Megkezdte kereskedelmi üzemét az új, depóniagázt hasznosító debreceni erőmű augusztus 1-jén, azóta hibamentesen működik, és támogatott áron értékesíti a megtermelt villamos energiát a kötelező átvételi rendszerben – tette közzé az Alteo Energiaszolgáltató Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján szerdán.
29 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.