2020. augusztus 6., csütörtök, Berta, Bettina napja

Címke: Erna Solberg

9 cikk 1/1 oldal

A jobboldal győzött a norvég választásokon

A konzervatív Höyre pártot vezető Erna Solberg norvég miniszterelnök a parlamenti választások győztesének nyilvánította magát és a kormányzó koalíciót.

Maradhat Norvégiában a jobboldali kormány

Szoros választási eredményre és hosszas kormányalakítási folyamatra számítanak Norvégiában, ahol a polgárok hétfőn döntenek a 169 tagú törvényhozás leendő tagjairól.

Északon sem tűrik a nikáb viseletét

Rengeteg kritikával néz szembe az a norvégiai muszlim szervezet, amely egy nikábot viselő nőt alkalmazott kommunikációs munkatársaként.

Norvégia is megszigorította bevándorlási szabályait

Norvégia a jövőben már a határain elutasíthatja gyors és egyszerűsített eljárásban a védelemre nem szoruló menedékkérők beengedését. Oslo a múlt héten terjesztette elő a szigorításra vonatkozó intézkedéscsomagot.

Norvégia már a határon feltartóztathatja a migránsokat

Norvégia gyorsított eljárásban úgy akarja szigorítani bevándorlási törvényét, hogy már a határon ki lehessen utasítani az országból a védelemre nem szoruló menedékkérőket – derült ki pénteken a norvég kormányfő és igazságügyi miniszter által előterjesztetett intézkedéscsomagból.

Skandinávia bezárná kapuit

Az elöregedő skandináv társadalmak egykor áldásként tekintettek a bevándorló dolgos kezekre, ám a menekültek fenntartása mára inkább átokká vált.
9 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.