2024. június 15., szombat, Jolán, Vid napja

Címke: erkölcs

15 cikk 1/2 oldal

Az erkölcs mosolyáról

Her­czegh Géza, az élete minden mozzanatát irányító szálfa erkölcsű gerinccel megáldott ember csupán egy pillanatra rendült meg.

Az Európai Unió új erkölcse

Hátba szúrni és megpróbálni izolálni azt, aki védi a kontinenst, a kultúrát és az identitást súlyos áldozatok vállalása árán is, kerül, amibe kerül.

Színház vagy erőszak?

Sok szó esik az utóbbi évtizedekben az úgynevezett „rendezői” színházról, ugyanakkor egyre inkább háttérbe szorul a szerzői, az eredeti szerzői szándékot megvalósító színház.

Túl vagyunk a reformáción

Vajon hogy ünnepelhettek az evangélikus egyház fellegváraiban, Dániában, Svédországban és Norvégiában, ahol a felsorolás sorrendjében vezették be a templomi melegházasságot?

Tudás és erkölcs a XXI. században

Meg kell megtalálnunk a helyes középutat, amely az európai nemzetek nagy családjában megleli a közös érdeket, de úgy, hogy nemzeti érdekeink is érvényesüljenek.

A tudomány határai és az erkölcs

Az új lépcsőfokot a Homo habilis („ügyes ember”) alapján nevezhetnék akár Homo sapiens conrectusnak is, ami latinul a „fejlesztett ember”-t jelentheti.
15 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.