2022. szeptember 30., péntek, Jeromos napja

Címke: eritrea

20 cikk 1/2 oldal

Föld felett járók

Régóta tudja a világ, hogy a jemeni háború Szaúd-Arábia és Irán kihelyezett összecsapása. A szunnita–síita vitában nincs közeledés, így ennek a háborúnak a vége a jövő ködébe vész.

Etiópia újranyitotta eritreai nagykövetségét

Etiópia újranyitotta eritreai nagykövetségét csütörtökön Aszmarában, a lépés újabb jele a kapcsolatok javulásának, azt követően, hogy az Afrika szarván elhelyezkedő két ország idén július 9-én békemegállapodást kötött.

Eritrea és Etiópia lezárta a véres háborút

Abiy Ahmed etióp miniszterelnök tette meg az első lépést azzal, hogy elutazott Aszmarába, Eritrea fővárosába. A megállapodás azonban még mindig törékeny.

Csaknem húsz éve először találkozott Etiópia és Eritrea vezetője

A diplomáciai kapcsolatok felújításáról és a két ország közötti határok megnyitásáról állapodott meg egymással vasárnap Etiópia és a szomszédos Eritrea vezetője, az etióp kormányfő és az eritreai államfő csaknem húsz év óta első alkalommal találkozott egymással.

Szinte mindennaposak a zaklatások a mühlhauseni pályaudvar környékén

Szinte mindennaposak a szóbeli zaklatások a mühlhauseni pályaudvar környékén, ahol a napokban három eritreai menedékkérő megerőszakolt egy 26 éves miskolci nőt – nyilatkozta egy németországi taxisofőr az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.
20 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.