2022. augusztus 19., péntek, Huba napja

Címke: Erdőgazdaság

10 cikk 1/1 oldal

Városiasodnak a nagyvadak

A jelenlegi szabályozás tiltja, hogy lakott területen bármilyen társaság, szervezet vagy hatóság fegyvert használjon.

Megérkezett az első fekete gólya a Gemencbe

Megérkezett az első fekete gólya a gemenci erdőbe, a fokozottan védett faj hímjét idén is webkamerán keresztül figyelhetik meg a természetbarátok.

Uniós pénzből újulhatnak meg az erdők

Erdőkárok helyreállítására hirdetett pályázatot a Miniszterelnökség. A vidékfejlesztési program keretéből erdőtüzek, vagy egyéb természeti katasztrófaesemények okozta károk helyreállítására több mint 6,7 milliárd forint fordítható. A Miniszterelnökség tájékoztatása szerint az erdőgazdálkodókra jelentős terhet ró a különböző káresemények helyreállítása.

Újabb erdőgazdaságokat marasztalt el az ÁSZ

Az Állami Számvevőszék a korábban elmarasztalt 12 társaság után a fennmaradó 10 erdészet többségének gazdálkodásában is súlyos hiányosságokat tárt fel.

Hasonlő hibákat tárt fel az ÁSZ valamennyi állami erdőgazdaságnál

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) a 22-ből a még hiányzó 10 állami erdőgazdaság ellenőrzését is befejezte, általánosságban hasonló hibákat tárt fel valamennyinél: a társaságok a vagyonkezelési szerződéseket nem aktualizálták, az erdőgazdaságok a vagyonkezelésükben lévő állami erdők értékét nem szerepeltették a mérlegeikben, a vagyonkezelésbe vett eszközöket pedig nem mutatták be a kiegészítő mellékletben mérlegtételek szerinti megbontásban.

Sikkasztás gyanúja a veszprémi erdészetnél

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sikkasztás bűncselekményének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást az állami Verga Zrt. (veszprémi erdőgazdaság) gazdálkodásával kapcsolatban.
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.