2020. július 13., hétfő, Jenő napja

Címke: erdészet

17 cikk 1/2 oldal

Látogatók ezreit vonzzák a közkedvelt pilisi erdők

Egyre népszerűbbek a főváros környéki erdők, a Prédikálószéki-kilátóban idén csaknem negyvenezren, a budapesti Kis-Hárs-hegyen álló Makovecz Imre-kilátóban két hónap alatt hét és fél ezren jártak.

Inváziós fajok ellen védekeznek a Pilisi Parkerdőben

Erdészek és természetvédők közösen lépnek fel a Pilisi Parkerdő természetes élőhelyeit veszélyeztető inváziós fajok ellen: a Pilisi Parkerdő Zrt. Pilismaróti és Visegrádi Erdészetének szakemberei a japánkeserűfű és a selyemkóró visszaszorítására koncentrálnak.

Fahatározó applikációt fejlesztett az Országos Erdészeti Egyesület

Fa Book néven, okostelefonon futtatható terepi fahatározó alkalmazást fejlesztett ki az Országos Erdészeti Egyesület, az ingyenesen letölthető program 111, a hazai erdőkben előforduló fa- és cserjefaj, illetve fajcsoport azonosításában nyújt segítséget - közölte az egyesület az MTI-vel.

Mini ékszerdoboz a világ végén

Miután a polgármesteri székbe egy, a civil életben már bizonyított vezető került, a település szekerét vissza tudták fordítani a szakadék előtt.

Ipari célú erdőket ültetnek

Új erdészeti tevékenységi formaként, törvénymódosítással már a közeljövőben bekerülhet az erdőtörvénybe az ipari célú erdőtelepítés.
17 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.