2019. április 19., péntek, Emma napja

Címke: Erdély

690 cikk 1/69 oldal

Ki az örményebb?

Örménynek lenni egy picit talán mélyebb, mint a Szeván-tó partján Ararat konyaktól csillogó szemmel dudukzenét hallgatni és lavasba (örmény kenyér) tekert örmény falatokat eszegetni.

Történelmi pápalátogatás Erdélyben

Még pár hónap választja el az ország román és magyar római katolikus híveit Ferenc pápa május végi, június eleji háromnapos látogatásától, de már állandó beszédtéma a katolikus egyházfő érkezése.

Erdélyi fiatalok lesznek a támogatások nyertesei

Navracsics Tibor az RMDSZ meghívására érkezett erdélyi látogatásra, hogy ellenőrizze, hogyan valósulnak meg a kulturális örökség európai évének részét képező tervek.

Csodafalva visszavárja az ifjúságát

Gyergyó félreeső, védett zug Erdélyben, szűkebben a Székelyföldön, ahol a helyiek ugyanazokkal a gondokkal – csak talán még elevenbe markolóbban – küzdenek, mint mindenki a Kárpát-medencében.

Szőke László: Az a magyar, aki magyarul tanul

Az Erdélyi Médiatér Egyesület tartalomigazgatója elmondta, Marosvásárhelyen tudjuk nyomon követni, hogy mi fog történni azokon az erdélyi magyar településeken, ahol a románság többségbe kerül.
690 cikk 1/69 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.