2020. május 29., péntek, Magdolna napja

Címke: épületenergetika

9 cikk 1/1 oldal

Szükséges a további korszerűsítés

Tudják, hogy a különböző szociális helyzetben lévő családok számára nem lehet egyetlen, mindenkinek megfelelő módszert kidolgozni.

Ügyelni kell a program feltételeire

Megközelítőleg 115 milliárd forintos keretből gazdálkodik az a hitelprogram, amelynek a feltételei szeptemberben módosulnak.

Szigorú szabályok a passzívházakra

Izgalmas időszakot él az épületenergetikai szakma, hiszen 2018-tól már új szabályoknak kell megfelelniük a nem lakáscélú épületeknek.

Változik az épületek energetikai tanúsítása

A jövő év elejétől B kategóriás vagy afeletti besorolást csak olyan épület kaphat, amely megújuló energiaforrást is felhasznál a működtetésére.

Változik az épületek energetikai jellemzőinek tanúsítása

Januártól nem az építési engedély kiadásakor hatályos, hanem a használatbavételi engedély kiadásakor alkalmazandó energetikai jellemzőknek kell megfelelniük az épületeknek, ezért az MTI-nek nyilatkozó szakértő azt javasolja, hogy az építtetők a későbbi évektől hatályos követelmények szerint terveztessék meg a lakóépületeiket.
9 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.