2024. május 18., szombat, Erik, Alexandra napja

Címke: építkezés

112 cikk 1/12 oldal

Munkásszállók épülnek a Dunántúlon

Nagy segítséget jelent a munkaerőhiánnyal küzdő dunántúli térségekben az állam által támogatott munkásszálló-építési program. Veszprémben hamarosan további szállásokat adnak át, Marcaliban újabb intézmény kialakítására pályáznak. Nagyatádon a helyi agrárvállalkozás alakít ki szállásokat a távolról érkező munkavállalóknak.

Kapkodás az építkezési viták alapja

Jámbor Attila építési ügyekre szakosodott ügyvéd szerint az anyagárak és munkadíjak emelkedésére hivatkozás nem jelent automatikus felmondási vagy érvénytelenségi okot.

Keverő

Az idén várhatóan 18 ezer új lakás épül

Kedvezően alakult az idén az első félévben épített új lakások száma (6517), ez az adat ugyanis alátámasztja az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének éves várakozását.

Célegyenesben a megakatedrális

Még idén, Nagy-Románia létrejöttének centenáriumi évében – a tervek szerint a december elsejei nemzeti ünnep előtt – befejezik a „nemzet megváltásának katedrálisát”.
112 cikk 1/12 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.