2023. május 29., hétfő, Magdolna napja

Címke: építész

9 cikk 1/1 oldal

Ókori építész szarkofágját fedezték fel Gízában

Híres ókori építész szarkofágját fedezte fel egy cseh régészcsoport hétfőn az egyiptomi Gíza tartományban folytatott ásatáson – jelentette be az egyiptomi régészeti minisztérium.

Elhunyt Szigetvári György építész

Elhunyt Szigetvári György, az Ybl-díjas építészt, Kaposvár díszpolgárát életének 92. évében, szerdán érte a halál - tájékoztatta Kaposvár polgármesteri hivatala csütörtökön az MTI-t.

Kós Károly élő öröksége

Ma negyven éve annak, hogy meghalt a magyar építész, író, grafikus, könyvtervező, szerkesztő, könyvkiadó, tanár és politikus.

Elhunyt Csikós Attila Kossuth-díjas építész és díszlettervező

Hosszan tartó, súlyos betegség után életének 75. évében elhunyt Csikós Attila Kossuth- és Jászai Mari-díjas építész, jelmez- és díszlettervező, az Operaház örökös tagja és mesterművésze, valamint a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) rendes tagja – közölte a köztestület az MTI-vel csütörtökön.

Káldi Gyula építész kapta a Granasztói György-díjat

Káldi Gyula építész vehette át először a Granasztói György-díjat, amellyel a Kárpát-medence magyar műemlékeinek megóvásáért tevékenykedők munkáját kívánja elismerni a kitüntetést létrehozó Teleki László Alapítvány Kuratóriuma évente egy alkalommal.

Elhunyt Csete György építőművész

Életének 79. évében elhunyt Csete György építőművész, a nemzet művésze, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) rendes tagja, az organikus építészet egyik elindítója – tájékoztatta az MMA szerdán az MTI-t.

Lázár: A nemzeti építészetpolitika eszköz az országkép javításához

Ahhoz, hogy a Magyarországról alkotott országkép esztétikai értelemben is változzon, szükség van az építésügy reformjára, amelynek keretét a most elkészült nemzeti építészetpolitika adja – mondta Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, amikor szerdán Budapesten bemutatta a keretdokumentumot.
9 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.