2023. december 1., péntek, Elza napja

Címke: építésügy

38 cikk 1/4 oldal

Népi épületek megmentése

Akár húszmillió forint vissza nem térítendő támogatás igényelhető népi építészeti emlékek helyreállítására; az összeget a Népi építészeti programból a Miniszterelnökség biztosítja.

Népszerű a családi házas építkezés

Csaknem kétszer több családi ház egyszerű bejelentését tették meg az idén, mint amennyien két éve engedélyt kaptak ilyen építkezéshez – tudtuk meg a Miniszterelnökségtől.

Hosszabbítást kapnak az önkormányzatok

Az önkormányzatok támogatása érdekében indokolt a településképi rendelet és a településképi arculati kézikönyv elkészítésére vonatkozó határidő december 31-re módosítása.

Sláger lett a családiház-építés

Sok család kezdett házépítésbe az elmúlt időszakban, az adatok szerint folyamatosan nő a bejelentett és elkészülő családi otthonok száma.

Több idő jut a rendeletekre

Három hónappal több idejük lehet az önkormányzatoknak a településképi arculati kézikönyvük és a településképi rendeletük kidolgozására.

Szükség van a támogatásra

Egyre több segédlet áll a helyhatóságok rendelkezésére a törvényileg előírt településképi arculati kézikönyv és településképi rendelet kidolgozásához. A támogatásra szükség is van, mert az önkormányzatok nem állnak jól a munkával.
38 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.