2022. szeptember 25., vasárnap, Eufrozina, Kende napja

Címke: Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége

18 cikk 1/2 oldal

Ösztönöznék a lakásvásárlókat

A szakszövetség nyolc pontban foglalta össze javaslatait, amelyek élén a forgalmi adó visszatérítési lehetőségének kiszélesítése áll a vállalkozó által felépített lakás, lakóingatlan megvásárlására.

Mintegy 18 ezer új lakás épülhet idén

Az idén mintegy 30-35 ezer lakást kezdtek el építeni, amiből körülbelül 18 ezer készülhet el még ebben az évben – mondta Koji László, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) elnöke kedd reggel az M1 aktuális csatornán.

Rövidesen újabb építőipari csomag jöhet

Jóval nagyobb teljesítményre is képesnek kellene lennie az építőiparnak az ágazati szakszövetség szerint, ám ehhez célzott intézkedések is szükségesek.

Triális építőipari képzést javasol a szakszövetség

Regionális építőipari képzőközpontok kialakítását javasolja az ágazati szakszövetség, amelyek a cégek és a szakiskolák mellett az oktatás harmadik pillérét adnák. Jelenleg mindössze másfél ezer építőipari cég alkalmaz tanulószerződéses fiatalt.

Építőipari drágulás

Jelentősen nőtt az építőanyagok ára, emelkedtek a fuvardíjak és a bérköltségek – derül ki egy építőipari vállalkozások körében végzett felmérésből.

Panelreform: örülnének az építők

Szakmai szempontból nagy kihívás, de megoldható feladat a panelvisszabontás, más kérdés, hogy ezt miből finanszírozzák.
18 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.