2024. június 15., szombat, Jolán, Vid napja

Címke: ENSZ Menekültügyi Főbiztossága

24 cikk 1/3 oldal

Menekülthullám közeleg

A három ország vezetőjének múlt pénteki teheráni találkozóján a tárgyaló feleknek nem sikerült közös álláspontot elfogadniuk az idlíbi offenzíva ügyében.

Német belügyminiszter: nem szabad fenyegetni az uniós támogatások csökkentésével

Nem szabad fenyegetni az uniós támogatások csökkentésével a menekültügy körüli vitákban, és ha Magyarország nem tartja be az Európai Bíróság ítéletét a menedékkérők uniós tagállamok közötti elosztását szolgáló mechanizmusról, akkor az Európai Bizottságnak kötelezettségszegési eljárás megindítását kell mérlegelnie – mondta a német belügyminiszter egy csütörtöki lapinterjúban.

A kormánynak a magyar emberek érdeke, biztonsága a legfontosabb

A magyar kormánynak a magyar emberek érdeke, biztonsága a legfontosabb, ezért egy illegális bevándorlót sem engedünk az országba, amíg a kérelmét el nem bírálták – közölte Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtófőnöke kedden az MTI-vel.

Vizsgálatot kér hazánktól az ENSZ menekültügyben

A napokban a Human Rights Watch közölt hazánkról olyan, az állítólagos rendőri erőszakról szóló állításokat, amelyeket utóbb a belügyi tárca és a Miniszerelnökség is visszautasított.
24 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.