2024. február 22., csütörtök, Gerzson napja

Címke: ENSZ Menekültügyi Főbiztosság

8 cikk 1/1 oldal

Anyagi támogatás migrációs kiadásokra

Az Európai Bizottság csaknem 305 millió eurót (mintegy 98 milliárd forintot) bocsátott a migrációs nyomásnak fokozottan kitett Görögország, Olaszország, Ciprus és Horvátország rendelkezésére.

Netanjahu felmondta az ENSZ-szel kötött megállapodást

Netanjahu kiemelte: a nemzetközi színtéren tapasztalható nehézségek ellenére továbbra is azon lesznek, hogy feltárják a rendelkezésükre álló összes lehetőséget a "behatolók" eltávolítására.

Hatszáz, a tengeren megmentett migráns érkezett Szicíliába

Mintegy hatszáz, Líbiából útnak indult és a Földközi-tengeren megmentett migráns érkezett Szicíliába pénteken. Ez volt az egyik legnagyobb csoport, amióta Olaszország megegyezett egy líbiai fegyveres csoporttal az embercsempészet visszafogásáról.

Tripoli a parti őrség őrnaszádjainak felfegyverzését kéri Rómától

Líbia arra kérte Olaszországot, hogy fegyverezze fel a líbiai parti őrség őrnaszádjait, hogy fel tudjanak lépni a Földközi-tengeren áthaladó bevándorlás és a fegyveres embercsempészet ellen – közölte csütörtökön a líbiai haditengerészet egyik tisztje.

Alig harminc ember kapott menekültstátust Japánban

Japán mindössze 28 embernek adott menekültstátust tavaly annak ellenére, hogy rekordszámú, a korábbiaknál csaknem másfélszer több kérelmet nyújtottak be a távol-keleti szigetországban – jelentette csütörtökön a Reuters brit hírügynökség egy pénteken nyilvánosságra hozandó kormányzati dokumentumra hivatkozva.

Damaszkusz: a kormány hozzájárulása kell a biztonsági övezet létrehozásához

Szíria szuverenitását sértő „veszélyes cselekedet” lenne bármilyen arra irányuló kísérlet, hogy Damaszkusz hozzájárulása nélkül biztonsági övezeteket hozzanak létre menekültek számára – közölte hétfőn a damaszkuszi rezsim Donald Trump amerikai elnök erre vonatkozó kijelentésére utalva.
8 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.