2019. április 21., vasárnap, Konrád napja

Címke: ENSZ BT

66 cikk 1/7 oldal

Új vezetője lesz az ENSZ hodeidai megfigyelő missziójának

Michael Lollesgaard dán altábornagyot jelölte António Guterres ENSZ-főtitkár Patrick Cammaert nyugalmazott holland tábornok helyére a világszervezet jemeni Hodeida kikötővárosba vezényelt megfigyelő missziója vezetőjének.

Megválasztották az ENSZ BT új tagjait

A 2019. január elsejével kezdődő következő kétéves időszakra Belgium, a Dél-afrikai Köztársaság, a Dominikai Köztársaság, Indonézia és Németország került be a 15 tagú testületbe.

Putyin: az ENSZ BT megkerülése a terroristák kezére játszik

A terroristák kezére játszik, hogy néhány ország az ENSZ Biztonsági Tanácsának megkerülésével alkalmaz katonai erőt - közölte Vlagyimir Putyin orosz elnök egy Szocsiban szerdán megnyílt nemzetközi biztonsági konferencia részvevőihez intézett üzenetében.

Célzott csapások Szíriára

António Guterres, a világszervezet főtitkára a BT orosz kérésre összehívott rendkívüli ülésén visszafogottságra és a konfliktus kiéleződésének elkerülésére szólított fel.

Gázai vérfürdő: USA-vétó a vizsgálatnak

Az izraeli túlkapásokat emlegető államok az ENSZ Biztonsági Tanácsánál követeltek vizsgálatot, ám a vétójoggal rendelkező Egyesült Államok elébe ment a törekvéseiknek.
66 cikk 1/7 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.