2024. május 27., hétfő, Hella napja

Címke: energiahivatal

14 cikk 1/2 oldal

Felkészülés a télre: elegendő a gáz

A tavalyival szinte megegyező mennyiségű földgáz van a hazai tárolókban; az energiahivatal szerint az ország téli földgázellátása biztosított.

Energiahivatal: folyamatosan bővül a háztartási méretű kiserőművek beépített kapacitása

A háztartási méretű kiserőművek beépített teljesítőképessége elérte a 241,4 megawattot tavaly év végére, ami 46 százalékos növekedés a megelőző év azonos időszakához képest; az összes beépített teljesítmény 99,4 százalékát a napelemes háztartási méretű kiserőművek tették ki – derül ki a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) összefoglalójából.

Energiahivatal: kiemelt figyelmet fordítanak a fogyasztóvédelemre

Az energetikai, illetve a közműszektor ellenőrzése mellett kiemelt figyelmet fordít a fogyasztóvédelemre a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) – mondta Dorkota Lajos, a hivatal elnöke az Országgyűlés gazdasági bizottsága előtt kedden Budapesten.

Energiahivatal: biztosított az ország gázellátása

Biztosított Magyarország gázellátása, az ország öt gáztárolójában 1,7 milliárd köbméter földgáz áll rendelkezésre, ez a mennyiség még egy elhúzódó tél esetén is fedezi az ország gázszükségletét - mondta Scherer Zsolt, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) szóvivője csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Áramtermelés törpe erőművekkel

Egyedi technológiával üzemel az a szerdán átadott törpe vízerőmű, amellyel együtt több tucat hasonló létesítmény működik Magyarországon.

Energiahivatal: a biztonsági gáztartalékhoz idén sem kell hozzányúlni

A teljes lakossági téli gázfogyasztás 2,3 milliárd köbméter, az enyhének ígérkező február elején pedig több mint 1,5 milliárd köbméternyi gáz van a tárolókban, a biztonsági tartalékhoz az idén sem kell hozzányúlni – mondta Scherer Zsolt, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal szóvivője hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Energiahivatal: tavaly 3,1 százalékkal nőtt az áramfelhasználás

Tavaly 3,1 százalékkal 38 130 gigawattórára (GWh) nőtt Magyarország nettó villamosenergia-felhasználása 2014-hez képest – olvasható a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) és a Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító (MAVIR) Zrt. most elkészült közös kiadványában, amely a magyar villamosenergia-rendszer 2015. évi adatait foglalja össze.
14 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.