2022. december 3., szombat, Ferenc, Olívia napja

Címke: emlékév

93 cikk 1/10 oldal

Civitas Fortissima emlékévet rendeznek Balassagyarmaton

Emlékévet rendez Balassagyarmat önkormányzata annak tiszteletére, hogy száz évvel ezelőtt a megszálló csehszlovák katonaság kiűzésével elérték, hogy a város Magyarország része maradt. Az Országgyűlés ezért 2005-ben Balassagyarmatnak adományozta a Civitas Fortissima, azaz a legbátrabb város címet.

Valójában hol járt Mátyás király?

Mátyás király születésének 575. és trónra lépésének 560. évfordulója előtt tisztelegve a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkársága emlékévet hirdetett.

Emlékévet hirdettek Székesfehérváron

Emlékévet hirdetett 2022-re Székesfehérvár önkormányzatának közgyűlése az Aranybulla kiadásának 800., valamint a város Géza fejedelem általi megalapításának 1050. évfordulójára – közölte a Székesfehérvár önkormányzata pénteken az MTI-vel.

A „bolond Náci” tragédiája

Több mint 150 év telt el azóta, hogy Semmelweis Ignác rájött: az édesanyák és újszülöttjük életét veszélyeztető gyermekágyi lázat az orvosok és orvostanhallgatók okozzák.
93 cikk 1/10 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.