2019. október 22., kedd, Előd napja

Címke: Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja

33 cikk 1/4 oldal

Szabadon engedett néhány drúz túszt az Iszlám Állam

Az Iszlám Állam dzsihadista szervezet a szíriai kormánnyal kötött fogolycsere keretében szabadon engedett hat drúz túszt azok közül, akiket még július végén hurcoltak el magukkal esz-Szuveida délnyugat-szíriai tartományban – közölte szombaton az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű aktivistahálózat.

Felrobbant egy fegyverraktár a szíriai Idlíb tartományban, többen meghaltak

Felrobbant egy lakóházban létesített fegyverraktár az északnyugat-szíriai Idlíb tartományban vasárnap, a detonáció következtében legalább 12 ember meghalt és többtucatnyian eltűntek az összedőlt házak romjai alatt – közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű emigráns aktivistahálózat.

A kormányerők több tagjával merénylet végzett Deraában

A szíriai kormányerők legkevesebb 14 tagja életét vesztette kedden a Hálid ibn al-Valíd Hadserege nevű dzsihadista szervezet merényletében Deraa délnyugat-szíriai tartomány területén – közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű emigráns szervezet.

Megállapodás született a Dúmát ellenőrző milícia elvonulásáról is

Megállapodás született Szíriában vasárnap a Dúmát ellenőrző Dzsejs el-Iszlám nevű felkelő szervezet elvonulásáról is, miután a sebesültek és a civil lakosság egy részének evakuálásáról sikerült megegyezni - közölte a SANA állami hírügynökség. A Dzsejs el-Iszlám ugyanakkor ezt még nem erősítette meg.

Többen meghaltak a Rakka északi részét ért légicsapásokban

Legalább 11 ember, köztük 4 kiskorú vesztette életét az Iszlám Állam (IÁ) szíriai fellegvárának számító Rakka északi részét ért légicsapásokban, amelyeket feltehetőleg a nemzetközi koalíció légiereje hajtott végre – közölte szerdán az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH).
33 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.