2024. május 25., szombat, Orbán napja

Címke: élővilág

17 cikk 1/2 oldal

Több mint 100, eddig ismeretlen mélytengeri fajt fedeztek fel

Mélytengeri korallzátonyokat és több mint 100, eddig ismeretlen tengeri fajt, köztük homárokat és puhatestűeket fedeztek fel ausztrál kutatók a Tasmania körüli vizekben végzett nagyszabású kutatás keretében.

Hány Föld kellene?

Mi vagyunk az első generáció, amelyik tisztán látja a természet óriási értékét és azt, hogy milyen hatalmas nyomást gyakorolunk rá.

Búcsú az orrszarvútól

Borítékolható, hogy egy alfaj eltűnik, újabb lépéssel kerültünk közelebb a kipusztulásához – kommentálta a helyzetet a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője.

Lerakták a Pannon Park alapkövét Budapesten

Családbarát környezetet, egyedülálló élményt és 21. századi kikapcsolódást nyújtó közösségi tér épül a Fővárosi Állat- és Növénykert területén.

Potyautas az uszály fenekén

A Balaton élete a klímaváltozás, és más globális hatások dacára alapvetően a mi kezünkben van, sorsáért mi felelünk, vegytiszta nemzeti feladat.

Gazdag élővilág a déli határ mentén

A Duna–Dráva Nemzeti Park leggazdagabb állat- és növényvilágú élőhelyei az erdők és a szigetek. A déli határzár csak rövid szakaszon érinti a park területét.

Lopott tűz

Idén az év madara a tengelic. Mit tudunk erről a tarka tollú madárról, amelyet A Pallas nagy lexikona még a stiglic név alatt tárgyalt?
17 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.