2024. április 21., vasárnap, Konrád napja

Címke: előrehozott választás

16 cikk 1/2 oldal

Billeg a spanyol kisebbségi kormány

A december 2-i előrehozott andalúziai tartományi választásokon vereséget szenvedtek a szocialisták, amivel Pedro Sánchez kormányfő nagyon nehéz helyzetbe került.

Örményországi előrehozott választás: az ügyvezető kormányfő szövetsége nyert

Nikol Pasinján ügyvezető kormányfő Én lépésem elnevezésű pártszövetsége szerezte meg a szavazatok 70,43 százalékát a vasárnap Örményországban tartott előrehozott parlamenti választásokon; a korábban kormányzó Örményország Köztársasági Pártja a voksok 4,7 százalékával nem érte el a törvényhozásba kerüléshez szükséges 5 százalékos küszöböt.

Választásokkal intenék csendre Katalóniát

Sajtóinformációk szerint külön parlamenti bizottságot hoznak majd létre 27 szenátusi képviselővel, amely megvitatja a tervezett madridi intézkedéseket.

Eldőlt: ismét előrehozott választás lesz Izlandon

Az izlandi kormányfő bejelentette pénteken, hogy ismét előrehozott választást fognak tartani, miután a kormánykoalíció egyik pártja kilépett a politikai szövetségből.

Októberben választanak az osztrákok

A választások kiírására azért van szükség a várt időpontnál egy évvel korábban, mert az SPÖ és az ÖVP alkotta nagykoalíció gyakorlatilag megbukott.

Előrehozott választások is lehetnek Koszovóban

A koszovói kormánykoalíció szétesésének a lehetőségét vélik előrelátni frissen megjelent pristinai elemzések, arra utalva, hogy a Koszovói Demokrata Párt (PDK) és a Koszovói Demokratikus Közösség (LDK) állítólag nem ért egyet a Montenegróval kötött határszerződés ratifikálásával, ezen felül pedig a munkát eddig is akadályozó ellenzék bizalmatlansági indítványt nyújtott be a kormány ellen.
16 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.