2023. március 29., szerda, Auguszta napja

Címke: előleg

13 cikk 1/2 oldal

Milliárdok érnek célba év végéig

A tervek szerint – a 2018-as kérelmek alapján – az év végéig összesen 231 milliárd forintot juttathat el a mezőgazdasági szereplőknek az államkincstár.

Fejlesztési kedv van, önerő nincs

Míg egy évvel korábban mindenki a vidékfejlesztési pályázatok eredményeire várt, az idén nagy számban születtek döntések a korábban benyújtott kérelmekről.

Rekordösszeget kapnak a termelők

Gyors ütemben halad az agrártámogatások előlegeinek kifizetése, a tervezett összeg felét, mintegy százmilliárd forintot már átutalt a gazdák számlájára a kincstár.

Érkezik a meglepetéspénz

Napokon belül hozzájuthatnak a támogatási előlegekhez az agrár-környezetgazdálkodási, illetve az ökológiai termelést célzó programban részt vevő gazdálkodók.

Megkezdődött a mezőgazdasági támogatások előlegeinek fizetése

Hétfőn megkezdte a 2016-os mezőgazdasági támogatások előlegeinek kifizetését a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH), az utalásokat Czerván György, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős államtitkára és Gyuricza Csaba, az MVH elnöke sajtótájékoztatón indította el egy laptopról Tápiószőlősön.

Hamarosan utalja az MVH az agrármilliárdokat

Lapunk úgy tudja, az előző évi 10 milliárd forint helyett a hétfőn induló kifizetési időszakban mintegy 30-40 milliárd forint juthat a gazdákhoz.

Nem csökken az uniós pályázatokon fizetett előleg

Nem csökkenti a 2014–2020-as pályázatok előlegkifizetésének mértékét a kormány, annak ellenére, hogy az Európai Bizottság jelezte, kockázatosnak tartja a vállalt fejlesztések megvalósulása előtti kifizetést.
13 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.