2024. július 18., csütörtök, Frigyes napja

Címke: elnökjelöltek

19 cikk 1/2 oldal

Alapjogokért Központ: fej fej mellett a legerősebb CDU elnökjelöltek

Az Alapjogokért Központ elemzője szerint Annegret Kramp-Karrenbauer CDU-főtitkár és Friedrich Merz, a CDU és a bajor testvérpárt, a Keresztényszociális Unió (CSU) közös parlamenti (Bundestag-) frakciójának volt vezetője fej fej mellett halad a CDU elnöki tisztségéért folytatott küzdelemben.

Hétfőn dől el, kik az MSZP elnökjelöltjei

Az MSZP tisztújítását előkészítő jelölőbizottság hétfőn és kedden ülésezik, ekkorra dől el, kik lesznek az ellenzéki párt elnökjelöltjei a június 17-i tisztújító kongresszuson – közölte a testület vezetője csütörtökön az MTI érdeklődésére.

Egyelőre a volt miniszter áll a legjobban a francia balos elnökjelöltek közül

A francia baloldali elnökjelöltek első, csütörtöki televíziós vitájában a nézők 29 százaléka a Szocialista Párt baloldalához tartozó, protekcionista gazdaságpolitikát hirdető Arnaud Montebourg volt gazdasági minisztert találta a legmeggyőzőbbnek Manuel Valls volt miniszterelnök (26 százalék) és Benoit Hamon volt oktatási miniszter (20 százalék) előtt – derül ki az Elabe közvélemény-kutatóintézetnek a BFM hírtelevízió számára készült gyors felméréséből.

Trump nagy hajrára készül

Egy héttel az első jelöltvita után nem neki kedveznek a közvélemény-kutatási adatok, ahogyan az sem, hogy nem ő tematizálja a róla szóló híreket ezekben a napokban.

Budapestre érkeznek az UEFA-elnökjelöltek

Az európai szövetség (UEFA) mindhárom elnökjelöltje ismerteti programját a visegrádi országok labdarúgó-szövetségeinek szerdai, budapesti találkozóján.
19 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.