2024. április 19., péntek, Emma napja

Címke: ellentétek

18 cikk 1/2 oldal

Európa törésvonalai

Az Európai Uniót létezése óta gyakorlatilag egyetlen kérdés osztja meg, mégpedig az úgynevezett bővítők és a mélyítők felfogása.

Az USA kormánya török minisztereket sújtott szankciókkal

Az Egyesült Államok kormánya Andrew Brunson amerikai lelkipásztor törökországi fogva tartására hivatkozva szerdán szankciókkal sújtotta a török belügyminisztert és az igazságügyi tárca vezetőjét.

Veni, vidi, vétó, és így tovább?

Brüsszel, szemben Kohl kancellár korábbi politikájával, kiélezte az ellentéteket az EU nyugati és keleti tagállamai között.

Elmérgesedett a Merkel-Seehofer menekültügyi vita

Horst Seehofer jelezte, hogy szükség esetén, megállapodás híján készen áll terveit miniszteri utasítás formájában, a kancellár támogatása nélkül átültetni a gyakorlatba.

Erősödnek az ellentétek az LMP vezetésében

Folytatódik a belháború az LMP-ben. Schiffer András volt pártelnök szemenszedett hazugságnak tartja Hadházy Ákos vádjait, miszerint perrel fenyegette volna a visszalépni kívánó jelölteket.

Újra feszült a helyzet Koszovóban

Ismét bebizonyosodott, hogy tévedés lenne azt hinni, a lőporos hordónak számító Balkánon az erőszak már a múlté.

Forrnak az indulatok a Jobbikban

A Jobbikot egyre komolyabb ellentétek feszítik. Többen úgy fogalmaztak, már alig várják, hogy április 9-e legyen, és véget vessenek Vona ámokfutásának.

Emelkedőben a síita félhold

Az Iszlám Állam fokozatos visszaszorulásával lassan újból létre­jöhet a szárazföldi összeköttetés Irán és Szíria között.

Fagyos G7-csúcs Szicíliában

A németek több ponton szembekerültek Donald Trump amerikai elnökkel, aki a csúcs után dönthet arról is, kivonul-e országa a 2015-ös globális éghajlatvédelmi egyezményből.
18 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.