2024. február 22., csütörtök, Gerzson napja

Címke: életút

14 cikk 1/2 oldal

Isten nélkül nem lehet meghalni

Bessenyei Ferenc alakja úgy merül fel előttem, ahogyan öreg könyvvel a kezében a Színészdalt mondja. „Ha meg nem tesszük azt, / Ami föladatunk: / Akkor gyalázat ránk, / Színészek nem vagyunk!”

Ellenállt a dollárezreknek is

Gedó György a mai napig üde színfoltja a magyar sportéletnek. Ő az egyetlen magyar ökölvívó, aki négy olimpián képviselte színeinket.

A kétszer érettségizett aranyérmes

Kiefer Ferenc a budapesti Fazekas Mihály Gimnáziumban érettségizett. Másodszor. Az elsőt ugyanis titokban a ciszterci rend zirci iskolájában tette le.

Akinek 1956 soha nem ér véget

Puskával és kézigránáttal harcolt 1956-ban, majd három héttel később Nyugatra menekült. Hajdú Szabolcsnak mesés életútja volt.

A jellegtelen arcú bálvány

Férfiideálból sok van, Mastroianniból, akárhogy is számolom, csupán egy. Olyan volt ő a színművészetben, mint Picasso a festészetben.

Elhunyt Pozsgay Imre

Az egykori államminisztert, egyetemi tanárt, korábbi Országgyűlési képviselőt életének nyolcvanharmadik évében érte a halál.
14 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.