2020. július 7., kedd, Apollónia napja

Címke: élettartam

10 cikk 1/1 oldal

Férfi-egészségközpontot nyitottak

A most megnyíló férfi-egészségközpont célja, hogy az aggasztó adatok megváltozzanak, és az erősebb nem is egészségtudatosabbá váljon.

A várható élettartam folyamatos növekedése lelassult az unióban

Az Európai Unióban a várható élettartam az egyik legmagasabb a világon, a várható élettartam folyamatos növekedése azonban lelassult, és továbbra is jelentős különbségek mutatkoznak az országok között és az országokon belül is – közölte közös jelentésében az Európai Bizottság és a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) csütörtökön.

Növelni kell a várható élettartamot

Még ebben az évben a kormány elé kerülhet a nemzeti népegészségügyi program, amelynek gerince az öt betegségcsoport megelőzésére és kezelésére kidolgozott nemzeti program.

Bizonyos étrendbeli korlátozásokkal meghosszabbítható lehet az élettartam

Egy fehérjecsoport aktivitásának korlátozásával hosszabbították meg legyek élettartamát a University College London (UCL) kutatói, akik szerint az eredményeik azt sugallják, hogy a táplálékbevitel mérsékelt korlátozása védelmet jelenthet az öregedéssel összefüggő számos betegséggel szemben.

A szennyezett levegő rövidíti az életünket

A szennyező porrészecskék légköri koncentrációjának – köbméterenkénti – tíz mikrogrammnyi emelkedése átlagosan 9-11 évvel rövidíti meg a szennyezett területeken élők várható élettartamát – derült ki az Ecological Indicators című folyóiratban közölt új tanulmányból.

Meddig élhet az ember?

Egy franciaországi szanatóriumban 1997-ben hunyt el Jeanne Louise Calment. A hölgy 122 éves korában távozott az élők sorából.

Akik olvasnak, tovább élnek

Az továbbra is egy érdekfeszítő kérdéskör maradt, hogy élettartamunkat hogyan és milyen technikákkal tudjuk még inkább meghosszabbítani.
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.