2023. december 7., csütörtök, Ambrus napja

Címke: életrajz

16 cikk 1/2 oldal

Róma jegelheti Contét

Nem példátlan az olasz politikában a technokrata miniszterelnök, legutóbb Enrico Letta neve adta fel a leckét a legtöbb olasznak, bár Conténél azért ismertebb volt.

Orbán Viktor bejelentette a kormány tagjait

A konzultációs folyamat lezárult, eredményéről a miniszterelnök tájékoztatást adott a Fidesz és a KDNP elnökségének. A magyar emberek döntésének megfelelően hazánk új kormánya nemzeti kormány lesz.

Elhunyt Csontos János

A József Attila-díjas írót, költőt, újságírót, televíziós szerkesztőt és kultúraszervezőt, a Magyar Idők főmunkatársát életének 56. évében hétfőn hajnalban érte a halál.

75 éve hunyt el Móricz Zsigmond

A magyar társadalom minden rétegéről pontos képet rajzolt, feszes párbeszédek, hiteles, elemző lélekrajz, drámaian izgalmas helyzetek jellemzik műveit.

A harcos nagyasszony

Életének 85. évében elhunyt Jókai Anna Kossuth-nagydíjas és Kossuth-díjas író, a Nemzet Művésze. 2015-ben a Forbes őt választotta a 8. legbefolyásosabb magyar nőnek a kultúrában.

Ismeretlen pontok

Őszinte könyvet írt élete történetéről a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, rendező, színigazgató, egyetemi docens, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja.
16 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.