2024. április 16., kedd, Csongor napja

Címke: életmű

26 cikk 1/3 oldal

Szerelmi négyszög egy bécsi panzióban

Idén ez a negyedik, a Jaffa Kiadó gondozásában megjelent kötet, Szabó Magda tavalyi centenáriumára több, addig nem publikált írás látott napvilágot.

Érchang

Bőzsöny Ferenc fogalom volt. Írhatjuk, hogy a rádiós legenda, az örökös főbemondó, miközben a fiatalok már azt sem tudják, hogy ez utóbbi mit jelent.

A padisah sátra

Esterházy Péter azonban nem halt meg. És nem ő döntött így. Őt nem hagyják meghalni, nem engedik, hogy eléje állhasson valamiféle végső megmérettetésnek.

Kertész Imre életművéről rendeztek tudományos ülést Budapesten

Kertész Imre (1929-2016) irodalmi Nobel-díjas magyar író, a Magyar Szent István Rend birtokosa életművéről rendezett tudományos ülést Mentés másként címmel a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézete és a Kertész Imre Intézet csütörtökön Budapesten.

A zsenialitás biztos jelei

Ady Endre életműve megfoghatatlan. Az ember nem közeledhet hozzá úgy, mint más költők életművéhez: hogy kijelöli a cölöpöket.
26 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.