2020. február 23., vasárnap, Alfréd napja

Címke: élelmiszerpiac

6 cikk 1/1 oldal

Amerikából szállíthatnak rizst Kína piacára

A szállított rizs minőségének meg kell felelnie a kínai előírásoknak és a szállítmányokat be kell jegyeztetni az amerikai mezőgazdasági minisztériumnál.

Rekordösszeget költöttek a családok vásárlásra

2018-ban tavalyhoz képest bő ezermilliárd forinttal hagytak többet a családok az áruházak pénztáraiban, az értékesített áruk mennyisége több mint 6 százalékkal emelkedett.

Nem minden bió, ami annak látszik

Egyre többen keresik az ökoló­giai termelésből származó élelmiszereket az Európai Unió piacán. A vásárlói bizalom fenntartása érdekében azonban az ellenőrzések szigorítására van szükség.

Fazekas Sándor: rend van az élelmiszerpiacon

Felhívta a figyelmet arra, hogy a vizsgált tételek azt is megmutatták, a hazai élelmiszerek frissebbek és biztonságosabb az import árunál.

Nagy István: legyenek partnerek az élelmiszertermelők és a kereskedők!

Még ebben az évben tárgyalások kezdődhetnek az élelmiszertermelők és kereskedők között egy kiegyensúlyozottabb erőviszonyokat teremtő megállapodás érdekében, hogy ne mindig a termelő kerüljön kényszerhelyzetbe, hanem akár az árrés kis részének átengedésével legyen partner a kereskedelem is – jelentette be Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Mosonmagyaróváron, a termelői piacon tartott sajtótájékoztatóján.

Kistermelőket juttat az e-piacra a CBA

Beszáll a napi fogyasztási cikkek kereskedelmének internetes versenyébe a CBA üzletlánc: idei fejlesztéseik részeként megújítják webes értékesítési rendszerüket.
6 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.