2017. október 3. kedd 09:57
Tovább szigorítaná a pékárukra vonatkozó élelmiszerkönyvi előírásokat a Magyar Pékszövetség.
2017. július 3. hétfő 07:35
Kiszűrhetők lesznek a piacról azok a többségében albán kötődésű fagylaltozók, ahol silány minőségű, aromákkal és térfogatnövelőkkel felturbózott árut kínálnak a vásárlóknak.
2017. június 26. hétfő 15:37
Az egészségtudatos vásárlók ma már biztosak lehetnek abban, hogy a rozskenyérben színezék helyett valóban rozsliszt van, a teljes kiőrlésű pékáru pedig értékes összetevőkből készül.
2017. június 6. kedd 05:45
A Magyar élelmiszerkönyv módosítása szerint augusztus elsejétől már csak a magasabb hústartalommal készülő termékek kerülhetnek forgalomba.
2017. március 31. péntek 12:48
Ezentúl csak hagyományos receptek alapján, minőségi alapanyagokból készült termékek viselhetik az ismert cukrásztermékek nevét.
2017. február 22. szerda 10:36
A változtatásokat tartalmazó javaslat még előkészítés alatt áll, eszerint a korábbi osztályba sorolás helyett alap- és emelt szintű szabályozást vezetnek be.
2016. december 29. csütörtök 17:26
Az év vége felé alaposan megugrik a fogyasztás, a magyar háztartások a virslitermékek éves eladásának ötödét az év utolsó hetében vásárolják meg.
2016. július 28. csütörtök 06:25
A Magyar Élelmiszerkönyv módosításának köszönhetően húsipari hulladék helyett mostantól valódi hús kerülhet a virslikbe.
2016. február 24. szerda 19:33
Nem trükközhetnek tovább a pékek a kenyérkülönlegességek összetevőivel, miután életbe lép a Magyar Élelmiszerkönyv módosítása.
2015. december 31. csütörtök 07:47
A korszerű táplálkozástudomány eredményei alátámasztják a magas rosttartalmú és alacsony sótartalmú termékek szükségességét és jelentőségét.