2022. november 28., hétfő, Stefánia napja

Címke: élelmiszerbotrány

16 cikk 1/2 oldal

Erről volt szó?

Nagyon nem tetszik a magyar vásárlóknak a multicégek minőségpolitikája.

Szigorúbb állami beavatkozást sürgetnek

Új vizsgálati díjak bevezetése szükséges a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége szerint a nyugati és a keleti piacokra kerülő termékek eltérő minősége miatt.

A horvátok biztosak benne, hogy ők is silányabb élelmiszert kapnak

Horvátország is vizsgálja, hogy van-e eltérés a nagy nemzetközi cégek által Nyugat-Európában és Horvátországban forgalmazott termékek összetétele és minősége között – jelentette be Andrija Stampar, a horvát közegészségügyi intézet igazgatója szerdán.

Felértékelődik a térség szerepe

Kiemelten fontos, hogy a mostani – jelen formájában utolsó – uniós költségvetési ciklus forrásaiból megvalósuló fejlesztéseket követően csökkenjen a hazai cégek versenyhátránya.

Kemény fellépés várható a multik túlkapásai ellen

Az elképzelések szerint tavasszal több olyan jogszabályjavaslat kerül az Országgyűlés elé, amelyek egy „egészségesebb szerkezetű” hazai kereskedelmi szektor alapjait biztosítanák.

Romániába is elérhet az élelmiszerbotrány

Románia is vizsgálatot indított a nagy nemzetközi cégek által forgalmazott élelmiszerek minőségét illetően – jelentette be pénteken Petre Daea román mezőgazdasági miniszter.

Kettős minőség

Hiába tett megvilágosító erejű nyilatkozatot a Magyar Márkaszövetség, az embereket az hergelte föl leginkább, hogy szemetet etetnek velünk.
16 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.