2024. június 19., szerda, Gyárfás napja

Címke: elektromos járművek

9 cikk 1/1 oldal

Tilos az elektromos járművek használata az I. kerületi járdákon július közepétől

Július közepétől tilos az elektromos járművek, például a segway (önegyensúlyozó, kétkerekű, elektromos meghajtású közlekedési eszköz), az elektromos roller, a hoverboard (önegyensúlyozó elektromos roller) és az elektromos gördeszka használata az I. kerület tulajdonában lévő gyalogutakon és gyalogosövezetekben – közölte a Budavári Önkormányzat pénteken az MTI-vel.

Kína aktívan támogatja az elektromos járművek elterjedését

A kínai autóipar ambiciózus terveket dédelget új elektromos autómodellek bevezetésére azzal együtt is, hogy a kínai kormány az állami támogatás fokozatos megvonásával és az eladásokban kötelező elektromos kvóta bevezetésével igyekszik elérni, hogy saját erőből finanszírozzák az elektromos autók gyártását.

Teljesítménytúrán a konnektoros járművek

Magyar újságírók ezer kilométeres távot győztek le egy utcai Nissan Leaffel, a magyar Modulo elektromos busz pedig Teslák társaságában szelte át az észak-amerikai kontinenst.

Közel a fordulat az e-járművek elterjedésében

A Magyar Elektromobilitás-szövetség csatlakozott az európai szövetséghez – az erről szóló megállapodást a második magyar elektromobilitás-napon írták alá. Ungár János, a magyar szövetség nemzetközi kapcsolatokért felelős alelnöke az aláírást követően az MTI-nek elmondta: Magyarország azzal, hogy az európai szervezet tagja lett, behozhatja ötéves lemaradását az iparágban.
9 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.