2019. június 16., vasárnap, Jusztin napja

Címke: EKB

81 cikk 1/9 oldal

Januárban is 1,7 százalékos volt a német infláció

Januárban éves szinten 1,7 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak Németországban, az áremelkedés üteme nem változott decemberhez képest – közölte előzetes adatok alapján szerdán a német statisztikai hivatal.

Már látszik a jegybanki fordulat

Záros időn belül tényleges fordulatot vár a piac a Magyar Nemzeti Bank politikájában, amit szóban a jegybank is megalapozott.

Van esély kamatemelésre

Bár az euróövezeti gazdaság teljesítménye a vártnál gyengébben alakul, de az Európai Központi Bank által decemberben felvázolt növekedési forgatókönyv továbbra is érvényes.

Lazításra kényszerülhet az EKB

Könnyen lehet, hogy az Európai Központi Banknak ismét közbe kell avatkoznia, és pénzbőséggel megsegítenie az eurózóna gazdaságait.

Újratervezésbe kezdhet az EKB

Az eurózóna legutóbbi növekedési adatai lassulásról árulkodnak, Franciaország és Olaszország is a remélt szintek alatt teljesített. Az EKB új eszközökhöz nyúlhat a kellő növekedés elérése érdekében.

Az olasz megmentőt keresik a közgazdászok

Olaszország messzire mutató gazdasági válságára, költségvetési helyzetére megoldást jelenthetnek az uniós alapok vagy akár az Európai Központi Bank.

Megugorhat az árszínvonal

A piaci és jegybanki várakozás szerint a nemzetközi energiahordozók áremelkedése a fő hajtóereje a statisztikai elmozdulásnak, de éves szinten a ráta így is a 3 százalékos középtávú cél alatt lehet.
81 cikk 1/9 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.