2024. április 18., csütörtök, Andrea, Lima napja

Címke: éhínség

25 cikk 1/3 oldal

ENSZ: hatmillió ember küzd éhínséggel a nyugat-afrikai Szahel-övezetben

Hatmillió ember küzd az éhínséggel a nyugat-afrikai Szahel-övezetben, mintegy 1,6 millió gyerek élete van veszélyben a súlyos alultápláltság miatt - jelentette ki kedden New Yorkban Mark Lowcock, az ENSZ humanitárius ügyeket koordináló hivatalának (OCHA) igazgatója.

Az ENSZ szerint Jemen blokádja milliók halálához vezethet

Az elmúlt évtizedek legtömegesebb éhínségéhez, emberek millióinak halálához vezethet az, ha a szaúdi vezetésű katonai koalíció továbbra is fenntartja Jemen blokádját – figyelmeztetett szerdán Mark Lowcock, az ENSZ humanitárius ügyek összehangolásáért felelős irodájának a vezetője, miután tájékoztatta az ENSZ Biztonsági Tanácsát a minapi jemeni útján látottakról.

Éheznek Észak-Korea katonái

Az Egyesült Államok az ENSZ-szankciók mellé újabb büntetőintézkedéseket vezetett be az észak-koreai atomprogram támogatói ellen. Ráadásul éhínség is gyengíti a phenjani diktátor hadseregét.

Duplájára duzzad Afrika népessége 2050-re

A hatalmas növekedés azt is jelenti, hogy az évszázad közepén az afrikai lakosság fele 25 év alatti lesz, többségük saját hazájában képzeli el a jövőjét.

Éhínséget hoznak a hatalmi harcok

Az okok pedig mindig ugyanazok: az állandó háborúskodások és az egyébként is nagyon gyenge termés azt eredményezi, hogy az emberek szinte folyamatosan az éhínség szélén tengődnek.

Két és félmillió ember éhezik Kenyában

Három éve olyan kevés eső esett Kenyában, hogy a kormány katasztrófahelyzetet hirdetett, 2,6 millió ember éhezik, rengeteg gyerek alultáplált, és közben pusztul az állatállomány – hívta fel a figyelmet az ENSZ csütörtökön 166 millió dollár (nagyjából 50 milliárd forint) segélyt kérve a helyzet kezelésére.

Milliókat fenyeget az éhínség

A világszervezet 4,4 milliárd dolláros segítséget kér a nemzetközi közösségtől, hogy megelőzzék a katasztrófát.
25 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.