2022. december 2., péntek, Melinda, Vivienn napja

Címke: egyszerűsítés

10 cikk 1/1 oldal

Ősszel döntés születhet az egyszerűbb keresetlevél-nyomtatványokról

Ősszel döntés születhet az új polgári perrendtartással összefüggő keresetlevél-nyomtatványok egyszerűbbé tételéről – mondta Virág Csaba bíró, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) polgári perrendtartással foglalkozó munkacsoportjának vezetője az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.

Még több eljárás lesz ingyenes

Március 16-án megszűnt húsz állami eljárás díja, tizenöt tétel eltörlése a magánszemélyek életét teszi könnyebbé, öt megváltoztatása a vállalkozások dolgát egyszerűsíti.

Kúria: időszerű az ingatlan-nyilvántartás egyszerűsítése

Bizonyos pontokon időszerűvé vált az ingatlan-nyilvántartási jog egyszerűsítése és összehangolása jogi környezetével – mondta Kalas Tibor, a Kúria közigazgatási-munkaügyi kollégiumának vezetője a területtel foglalkozó joggyakorlat-elemző csoport véleményét ismertetve egy háttérbeszélgetésen.

Egyre népszerűbb a kata

Telitalálatnak tűnik a kisebb vállalkozások adózásának egyszerűsítése: az utóbbi időben havonta két-háromezer gazdasági szereplő lépett be a kisadózó vállalkozások tételes adójába, a katások száma így már meghaladta a 132 ezret. Az adatok szerint a könnyebb szabályokkal a legkisebbek élnek, az érintettek majdnem kilencven százaléka ugyanis egyéni vállalkozó. Az evatábor eközben egyre csökken.

Az adócsökkentés éve jön

Az egyszerűsítés és az adócsökkentés éve lesz 2016, több pénz marad az embereknél, a tisztességes cégek pedig a megbízható minősítéssel előnyökhöz juthatnak.
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.