2023. november 30., csütörtök, András, Andor napja

Címke: Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség

11 cikk 1/2 oldal

„Áldjon meg téged az Örökkévaló”

Az imaház berendezését Somlai Tibor tervezte. A középkori miliőbe kerülő, tömör tölgyből készült berendezés kialakításakor ötvözte a gótikát és a zsidó szimbólumvilágot.

Négy ország sóletjét lehet megkóstolni az idei Sóletfesztiválon

A zsidó konyha kedvelői négy ország, Magyarország mellett Jemen, Izrael és Lengyelország sóletjét kóstolhatják meg vasárnap a Budapest belvárosában megrendezett Sóletfesztiválon; az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) idén harmadik születésnapját ünneplő rendezvényén a kulináris élményeken kívül kulturális programok is várják a látogatókat.

Köves Slomó számokkal igazolja, hogy nincs antiszemitizmus

Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbija azt mondta az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában, hogy nem tud olyan nemzetközileg elfogadott normáról, amely szerint a „sorosozás” antiszemita beszédnek számítana.

Nem foglalnak állást a magyar püspökök

A Magyar Katolikus Püspöki Konferenciának (MKPK) jelenleg nincs testületileg megfogalmazott állásfoglalása az októberi népszavazásról – közölte őszi ülésük után Mohos Gábor.

Átadták a megújult Mádi Rabbiházat

Átadták a megújult Mádi Rabbiházat csütörtökön a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei nagyközségben. Az épület a Csodarabbik útja elnevezésű észak-magyarországi zsidó zarándokút kezdő és befejező állomása.
11 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.