2020. szeptember 18., péntek, Diána napja

Címke: egyeztetések

13 cikk 1/2 oldal

Amerikai szenátorokkal egyeztetett a kanadai külügyminiszter

Chrystia Freeland kanadai külügyminiszter amerikai szenátorokkal egyeztetett szerdán Washingtonban annak érdekében, hogy enyhítsék a feszültséget, amely a G7-es országcsoport múlt heti kanadai csúcsértekezletén alakult ki Kanada és az Egyesült Államok között.

Lázasan egyeztet Kínával Észak-Korea

A nagy várakozással kísért júniusi amerikai–észak-koreai csúcstalálkozó után az egyik fő kérdés az lesz: milyen szálak fűzik Phenjant Pekinghez, utolsónak maradt szövetségeséhez és patrónusához.

Megkezdődtek az egyeztetések a Jamaica-koalícióról

Megkezdődtek szerdán a koalíciós tárgyalások az Angela Merkel német kancellár vezette CDU/CSU pártszövetség és a szabaddemokraták (FDP) között Berlinben. A pártok főtitkárai szerint konstruktív szellemben folytak az úgynevezett Jamaica-koalícióról szóló első egyeztetések.

Sikeres egyeztetések az Oroszország elleni szankciók jóváhagyásáról

Amerikai törvényhozóknak sikerült olyan megállapodásra jutniuk szerdán, amely biztosítja, hogy a szenátus még ezen a héten jóváhagyja az Oroszország ellen kidolgozott újabb szankciókat, és útját állja annak, hogy Donald Trump elnök a kongresszus beleegyezése nélkül könnyítsen a Moszkvát sújtó büntetőintézkedéseken – közölte szerdán este Bob Corker, a felsőház külügyi bizottságának elnöke.
13 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.