2019. május 23., csütörtök, Dezső napja

Címke: egyesült államok

932 cikk 1/94 oldal

Magyarország konzuli képviseletet nyitott Miamiban

„Egyértelműen érdekünk, hogy a lehető legtöbb módon segítsük” a magyar cégek érvényesülését az amerikai piacon, amiből nem maradhat ki Florida sem – fogalmazott Szijjártó Péter.

Irakból tartaná szemmel Iránt Trump

Barhám Száleh iraki államfő hétfőn közölte: Washington nem kérte Bagdad engedélyét ahhoz, hogy miközben fenntartják az amerikai katonai jelenlétet Irakban, szemmel tartsák Iránt is.

Putyin hiperszonikus rakétát fejlesztene

Oroszország az INF-szerződésben való részvételének felfüggesztése után új fegyverzeteket fog kifejleszteni, mindezt anélkül, hogy növelné katonai költségvetését és bekapcsolódna a fegyverkezési versenybe.

Hidegháború indulhat a Csendes-óceánon

Japán kerülhet az amerikai–kínai szembenállás középpontjába, amennyiben Amerika véglegesen felmondja az INF-szerződést, mindeddig ugyanis ez az amerikai–szovjet paktum tartotta vissza Washingtont attól, hogy közepes hatótávolságú rakétákat telepítsen a csendes-óceáni térségbe. Az egyezmény felrúgása így – a japán sajtó szerint – gyökeresen eltérő geopolitikai helyzetet fog teremteni.

Amerika felmondja a rakétaszerződést

Mike Pompeo amerikai külügyminiszter pénteken bejelentette, hogy az Egyesült Államok megkezdi az INF-egyezményből való kivonulás folyamatát.

A Venezuela-szindróma

Mi is történik? Vannak egyenlőbbek az egyenlők között. Azok tartoznak az egyenlőbbek közé, akik hajlanak az új trendből, a multikulturális világból következő szerepvállalásra.

A hadsereg kezében a döntés Caracasban

Titkos megbeszéléseket folytat a venezuelai ellenzék a hadsereggel, derült ki szerdán Juan Guaidó ellenzéki vezetőnek a The New York Times lapnak adott interjúból.

Caracas nem sokra megy az olajával

Washington fontolgatja, hogy a dél-amerikai ország olajexportját is bevonja a már kiszabott szankciók körébe, ezzel is sürgetve Nicolás Maduro államfő félreállítását.
932 cikk 1/94 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.