2020. július 16., csütörtök, Valter napja

Címke: Egri csillagok

8 cikk 1/1 oldal

Felújították az 1968-as Egri csillagok című filmet

Újra a mozikban az Egri csillagok! 50 évvel ezelőtt készült a film, most a legmodernebb technikával újították fel az alkotást. Kovács István színművész az ECHO TV Jó reggelt! című műsorában úgy fogalmazott: olyan élménye volt, mintha egy másik filmet látna.

Sokan irigykedtek rám

– Mindenki előre érezte, mi több, tudta, hogy ez egy korszakos film lesz – mondta Kovács István, aki Kárpáthy Zoltán és Bornemissza Gergely szerepével örökre beírta a nevét a magyar filmtörténetbe.

Nem törölhetjük a klasszikusokat

Az általános iskolai anyagból száműznék sokan az Egri csillagokat, a Légy jó mindhaláligot, de Móra Ferenc Kincskereső kisködmönjét és Arany János Toldiját is.

Tündöklő csillagok Egerben

Egerben 1975-től működik nyári színház. Volt ugyan négy év kényszerszünet a rendszerváltozást követően, de 1994-ben újjáéledt az Agria nyári játékok rendezvénysorozata.

Istent szólította

A máskor írásra szánt időt ezúttal olvasással töltöttem. Hazudnék, ha azt mondanám, véletlenül vettem elő éppen az Egri csillagokat.

Az önfeláldozás példázata

A legnépszerűbb magyar filmről van szó, 18 millió eladott jeggyel. Gárdonyi regénye is alapmű, a magyar szellemi kincs egyik legfontosabbika” – fejtette ki Vidnyánszky Attila.

Az Egri csillagokat mutatja be a Nemzeti Színház

Az Egri csillagok című művet mutatja be a Nemzeti Színház pénteken a Magyar Nemzeti Táncszínházzal közös produkcióként; a művet a teátrum művészei, táncosok és gyerekszereplők elevenítik meg.
8 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.