2023. március 25., szombat, Irén, Írisz napja

Címke: egészségügyi ellátás

13 cikk 1/2 oldal

Újjászervezés előtt az egészségügy

Az elmúlt harminc évben a hazai egészségügyi ellátás mindig nehéz terep volt a politikusoknak és makrogazdasági döntéshozóknak.

Egyetemi kórházzá alakul a debreceni Kenézy

A Debreceni Egyetem kezdeményezi a Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet egyetemi kórházzá alakítását. A szenátus csütörtöki döntéséről az egyetem sajtóirodája tájékoztatta az MTI-t.

Van mit javítani az ellátási rendszeren

A magyarországi védőoltási rendszer a legjobb Európában, az iskolai testnevelés alapján pedig a második helyen állunk, és a családorvosok hozzáférhetőségét is pozitívan értékeli az európai egészségügyi fogyasztói index (EHCI), amely azonban a magyar egészségügyi ellátórendszer számos hiányosságára is rámutat.

Túl kevés egynapos műtétet végeznek

Gyorsabban gyógyulnak a betegek, a kórházaknak pedig kevesebbe kerül az ellátásuk, ha egynapos sebészeti ellátásban operálják meg, akit csak lehet.

Tízmilliók a migránsok ellátására

Csaknem kilencvenmillió forintba került tavaly és idén eddig a magyarországi befogadóközpontokban lévő migránsok egészségügyi ellátása.
13 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.