2019. április 20., szombat, Tivadar napja

Címke: Egészségügy

1180 cikk 1/118 oldal

Már itthon is elérhető a májdaganat-kezelés

A radioembolizációs daganatterápia a hagyományos onkológiai kezelésre nem reagáló, sebészeti úton el nem távolítható primer és áttétes májdaganatokban szenvedőknek adhat új reményt.

Súlyos orvoshiány okoz gondot Szlovákiában

Szlovákiában 3500 orvos hiányzik, az aktív orvosok közül pedig kétezer nyugdíjas. A speciális és szakorvosokra néhol hónapokat kell várni a vizsgálatra.

Tovább nőtt az influenzaszerű megbetegedések száma

Tovább nőtt az influenzaszerű megbetegedések száma; január 21-27. között az országban az előző hetinél 70 százalékkal több, 65 000 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ legfrissebb, szerdán közzétett jelentéséből.

Legyen világos, ki mehet haza a kórházból!

Sem a hatályos jogi szabályozás, sem a gyakorlat nem egyértelmű abban, hogy mi a teendő, ha egy ellátásra szoruló, nem pszichiát­riai beteg önkényesen elhagyja a kórházat

Magyar-szlovák kórházi fejlesztés uniós forrásból

Uniós pályázatot nyert határon átnyúló kórházi szakmai együttműködésre a miskolci Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház és a szlovákiai Királyhelmeci Városi Kórház, a két intézmény közösen 430 ezer euró (mintegy 137 millió forint) értékben teleradiológia fejlesztést valósított meg – közölte a miskolci kórház az MTI-vel.
1180 cikk 1/118 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.