2020. augusztus 13., csütörtök, Ipoly napja

Címke: ebrd

53 cikk 1/6 oldal

Főpolgármesteri Hivatal: folytatódik az ejegyprojekt a az EBRD hitelszerződéses feltételei alapján

A sajtóban megjelent híresztelésekkel ellentétben a fővárosi elektronikus jegyrendszer projektje az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) hitelszerződéses feltételei szerint tovább folytatódik, s az eddig kifizetett összegek alapján elvégzett fejlesztési elemek felhasználhatók a projekt továbbfejlesztése során – közölte a Főpolgármesteri Hivatal pénteken az MTI-vel.

Kevesebb a rossz adós a régió országaiban

A robusztus gazdasági növekedés és a nem teljesítő kintlevőség-állomány folyamatos csökkenésének hatására ismét élénkül a hitelkihelyezés a közép- és kelet-európai feltörekvő gazdaságokban.

Elégedett velünk az EBRD

Az EBRD korábban a magyar állammal fejenként 15 százalékos Erste-tulajdonrész vásárlásában egyezett meg, egyúttal rögzítette, hogy a kormány visszafogja aktivitását a bankszektorban.

EBRD: új növekedési modellre van szükségük az átalakuló gazdaságoknak

Új növekedési modellre van szükségük a tágabb értelemben vett közép- és kelet-európai térség feltörekvő gazdaságainak ahhoz, hogy kitörhessenek az eddig elért közepes jövedelmi szint korlátai közül, az új modell pillérei között van az infrastruktúra fejlesztése – áll az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) által szerdán Londonban kiadott éves helyzetértékelésben.
53 cikk 1/6 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.