2020. május 25., hétfő, Orbán napja

Címke: dzsihadista szervezet

16 cikk 1/2 oldal

Az Iszlám Állam fegyvereseit ölték meg az ország keleti részén

Az Iszlám Állam dzsihadista szervezet legalább 28 fegyveresét megölték egy támadásban Szíria keleti részén, a szélsőségesek egyik utolsó állásaiban a Szíriai Demokratikus Erők (SDF) kurd és arab harcosai, akiket a nemzetközi koalíciós erők támogatnak – közölte egy emigráns szervezet.

Halálra ítélték Egyiptomban a szervezet 36 feltételezett tagját

Halálra ítélte kedden egy egyiptomi katonai bíróság az Iszlám Állam dzsihadista szervezet 36 feltételezett tagját a kopt keresztény templomok ellen 2017 áprilisában és 2016 decemberében elkövetett merényletekkel összefüggésben - adta hírül az al-Júm asz-Szábi egyiptomi hírportál.

Nyolc ember ellen indult eljárás a francia-svájci terrorgyanús csoportból

A hét elején terrorgyanú miatt Franciaországban és Svájcban őrizetbe vett tíz ember közül szombaton nyolc ellen indult eljárás, heten előzetes letartóztatásba, a nyolcadik rendőri felügyelet alá került. A csoport a gyanú szerint merényletet tervezett Franciaországban, de még nem volt pontosan meghatározott célpontja.

Síita katonák lemészárlásáért ítéltek 27 embert halálra Irakban

Az iraki központi büntetőbíróság kedden halálra ítélt 27 embert, akiket azzal vádolnak, hogy részt vettek egy katonai táborban történt mészárlásban, amelynek során az Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista szervezet fegyveresei mintegy 1700, főként síita újoncot lőttek agyon.
16 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.