2021. szeptember 23., csütörtök, Tekla napja

Címke: Dzsamál Hasogdzsi

21 cikk 1/3 oldal

Nemzetközi nyomozást sürget az ENSZ-főbiztos a Hasogdzsi-ügyben

Nemzetközi vizsgálatot sürgetett Michelle Bachelet, az ENSZ emberi jogi főbiztosa a meggyilkolt szaúdi ellenzéki újságíró, Dzsamál Hasogdzsi ügyében szerdai genfi sajtótájékoztatóján, amelyen egyebek mellett az Iszlám Államra és a hszincsiang-ujguri kínai átnevelő táborokkal kapcsolatos jogsértésekre is kitért.

Az ember, aki túl sokat tudott

Dzsamál Hasogdzsi újságírót egy hónapja nyelte el az isztambuli szaúdi konzulátus. Haláláról valószínűleg sohasem tudjuk meg az igazságot.

Horváth József: Sok országnak állhat érdekében adatgyűjtés Szaúd-Arábiában

Dzsamál Hasogdzsi egy nagy befolyással bíró család sarja volt, amely fegyverkereskedelemmel is foglalkozott. Az újságíró szembekerült az uralkodó házzal, kapcsolatrendszere révén pedig vette a bátorságot ahhoz, hogy bemenjen Isztambulban a konzulátusra, amely a végén az életébe került – jelentette ki Horváth József biztonságpolitikai szakértő az utóbbi napok eseményei kapcsán az ECHO TV Napi aktuális című műsorában.

Tervezett gyilkosságra gyanakszik Erdogan

Dzsamál Hasogdzsi szaúdi újságíró meggyilkolását előre eltervezték, minden feltárt tény és bizonyíték erre utal – jelentette ki kedden Ankarában a török államfő.
21 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.