2023. február 1., szerda, Ignác napja

Címke: Dunántúl

10 cikk 1/1 oldal

Munkásszállók épülnek a Dunántúlon

Nagy segítséget jelent a munkaerőhiánnyal küzdő dunántúli térségekben az állam által támogatott munkásszálló-építési program. Veszprémben hamarosan további szállásokat adnak át, Marcaliban újabb intézmény kialakítására pályáznak. Nagyatádon a helyi agrárvállalkozás alakít ki szállásokat a távolról érkező munkavállalóknak.

Sok napsütés várható a hétvégén

A hétvégén is lehetnek elszórtan záporok, de jellemzően ismét sok lesz a napsütés, többfelé 28 fokig emelkedhet a hőmérséklet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Extrém mennyiségű eső esett a Dunántúlon

Extrém mennyiségű csapadék hullott az elmúlt két napban a Dunántúlon – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn a Facebook-oldalán.

Október közepére „kitavaszodik”

A következő napokban helyenként lehet kisebb eső, zápor, olykor erős szél, ám sok lesz a napsütés is. A nappali maximumok jellemzően 15 Celsius-fok körül alakulnak, de néhol 20 foknál melegebb is lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

A jövő héten ismét melegszik az idő

A következő napokban néhol lehet még zápor, aztán ismét a napsütéses, meleg nyári idő lesz jellemző. Augusztus utolsó hétvégéjén többfelé 35 fok körül alakulnak a maximumok – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat által az MTI-hez vasárnap eljuttatott országos, középtávú előrejelzésből.

Délután nagy zuhé jöhet

Ma is zivatarokra kell készülni az ország több részén, bár figyelmeztetés egyelőre nincs érvényben, kisebb körzetekben akár 20 milliméter eső is eshet.
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.