2024. április 13., szombat, Ida napja

Címke: Duna-régió

6 cikk 1/1 oldal

Kiszámíthatóbb vízállás segítené a dunai fuvarozást

A vízi fuvarozás részesedése a fuvarpiacon 4 és 30 százalék között van Európában, Magyarországon viszont alig éri el a négy százalékot – állítja a Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetsége. A szervezet szerint a Dunán minimum az év 340 napján korlátozás nélkül kellene biztosítani a hajózást.

Magyarországnak kiemelten fontos a Duna-régió stratégia

Magyarországnak kiemelten fontos a Duna-régió stratégia és annak végrehajtása – mondta Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkára csütörtökön az MTI-nek telefonon nyilatkozva.

Több mint 250 millió euró jut a Duna-régió fejlesztésére 2020-ig

Közzétették a Duna Transznacionális Együttműködési Program első pályázati felhívásait; a Magyarországról koordinált program keretében november 3-ig pályázhatnak a non-profit civil szervezetek, közintézmények a program közel 263 millió eurós (nagyjából 82 milliárd forint) forrásaira – tudatta a MultiContact Consulting Kft., pályázati tanácsadó cég az MTI-vel kedden.
6 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.