2019. június 20., csütörtök, Rafael napja

Címke: Duna House

111 cikk 1/12 oldal

Visszafogottabb évkezdet

Ugyan még a tavalyi hivatalos lakáspiaci forgalom sem ismert, egyes becslések szerint nem bővült tovább az adásvételek száma, ráadásul az idei év sem indult túl erősen.

Drágították az ingatlanokat az előre hozott vásárlások

Részben a jegybanki hitelszigorítások miatti előre hozott lakásvásárlások állnak a jelentősnek mondható, tavaly kora őszi áremelkedés hátterében. Úgy tűnik, kitart a drágulás, de elemzők szerint már nem lesz olyan mértékű, mint az előző években.

Lakásárak: évtizedes csúcs

A fővárosi téglalakások után a panelek is elérték a félmillió forintos négyzetméterárat, és már vidéken is minden harmadik ingatlanért legalább húszmilliót fizettek.

Megállt a lakáspiac markáns növekedése

Úgy tűnik, megállt a lakáspiac forgalmának látványos bővülése, mivel az egyik nagy ingatlanközvetítő hálózat becslése szerint 2017-hez viszonyítva tavaly lényegében stagnált a piac.

Budapesten is lehet még hatmillióért lakást venni

Egyre inkább közelíti a panellakások ára a téglaépítésűekét. Egy elemzésből kiderül, hogy vidéken egyes helyeken a két lakástípus négyzetméterárai már csaknem megegyeznek.

Sok településen utolérte a panel a téglalakásokat

Országos átlagban két számjegyű volt az idén a lakáspiaci áremelkedés mértéke, Budapesten némely esetben a 20 százalékot is túllépte, míg vidéken 9-12 százalékos volt a drágulás.
111 cikk 1/12 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.