2019. december 11., szerda, Árpád napja

Címke: dubrovnik

10 cikk 1/1 oldal

Horvátország stratégiai gázpartnerünk lehet

2020 második felében jár le a magyar–orosz hosszú távú gázszerződés, amelyet részben helyettesíthet a szomszédunktól érkező behozatal Szijjártó Péter szerint.

Ökológiai katasztrófa fenyegeti Dubrovnikot

Ökológiai katasztrófa fenyegeti Dubrovnikot, Korcula, Mljet, Vis és Solta szigeteket, valamint a Peljesac-félszigetet és az Adriai-tenger déli részét az Albániából érkező több tonna szemét miatt, amelyet az erős déli szél hatására az áramlat sodor ki a partokra – írta a helyi sajtó hétfőn.

Dubrovnikban forgatják az új Bond-filmet

A Trónok harca és a Star Wars után újabb szuperprodukciónak ad otthont a horvátországi Dubrovnik, a hírek szerint ugyanis a 25. James Bond-filmet az Adria-parti városban forgatják.

Dubrovnikban forgatják az új Robin Hoodot

A következő két hétben a dél-dalmáciai Dubrovnikban forgatják az új Robin Hood film egyes jeleneteit – közölte a horvát sajtó a hétvégén.

Túl sok a turista Dubrovnikban, korlátozzák a látogatók számát

Túl sok a turista Dubrovnikban, ezért a városvezetés úgy döntött, korlátozza a városmagban egy időben tartózkodó látogatók számát – közölte a Vecernji List horvát napilap hétfőn. Hasonló lépésre kell elszánnia magát a Plitvicei-tavak nemzeti parknak is, ellenkező esetben lekerülhet a UNESCO világörökség listájáról.

Dubrovnikban nem lesz befogadóállomás. Vagy mégis?

Határozottan elutasította Zoran Milanovic horvát kormányfő hétfőn, hogy a Nyugat-Európába tartó migránsoknak Horvátország délkeleti részén keresztül vezető „útvonalat” nyissanak céljuk eléréséhez.
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.